Interjú Farkas Katával

1. Hogy hívnak?
Farkas Kata

2. Melyik a te munkád a Magyarország szubjektív atlaszában?
Mi a legjobb és a legrosszabb dolog az életedben itthon?/ What is the best and the worst thing in your life in Hungary?
Megkértem a közeli barátaimat, hogy válaszoljanak erre a kérdésre, eközben lerajzoltam őket. Igazolványkép jellegű portrékhoz rendeltem az ő személyes információikat.

3. Mi a foglalkozásod, illetve ha tanuló vagy, mit szeretnél foglalkozásodnak tudni a későbbiekben? Miért pont azt?
Grafikus vagyok. Jelenleg szabadúszóként dolgozom. Tavaly diplomáztam a MOME tervezőgrafika szakán. És még dolgozom az 1nem Művészettel a Nemek Közti Egyenlőségért Alapítványban, ahol kiállításokat és eseményeket szervezünk.

4. Digitális vagy analóg? Ha digitális, akkor milyen programok, ha analóg akkor milyen technikák?
A két technika ötvözetét tartom a legjobbnak. Általában szabad kézzel, ceruzával rajzolok, majd scannelem és manipulálom az illusztrációkat. Főleg Photoshoppot és Illustratort használok. Kiadvány szerkesztéshez InDesignt.

5. Honnan jön az inspiráció? Köthető-e személy(ek)hez, tárgy(ak)hoz?
Igen, általában a közvetlen környezetemből inspirálódom. Gyakran rajzolom a barátom és barátnőim karaktereit különböző illusztrációkhoz. Ismerem az arcukat és kifejezőbben tudom használni a munkámban.

6. Eddigi kedvenc melód? Miért?
A diplomamunkám. Üzenet Elküldve-Sms Könyv.Barátaimtól és ismerőseimtől gyűjtött sms üzeneteket használtam fel, és egy összefüggő történetté alakítottam,csak a párkapcsolati témájú üzeneteket dolgoztam fel, és alapvetően 2 karaktert alakítottam ki. Mert ez az eddigi legösszetettebb munkám, ahol olyan koncepcióval foglalkozhattam ami tényleg érdekel.


Fotó: Farkas Kata

7. Van-e olyan online megjelenésed, amit megszeretnél osztani másokkal is? (website, facebook, twitter, blog, portfólio, prezi)
www.farkaskata.com , www.1nem.blogspot.com , a diplomamunkámról: http://www.alkotoelem.hu/2010/08/az-alkotoelem-bemutatja-farkas-kata/ http://hg.hu/cikk/design/11281-a-7-grafikusa-farkas-kata

8. Mit olvasol most?
Comer: A lélek betegségei – ebből vizsgázom művészetterápiából épp.

9. Mi a kedvenc édességed?
Grízpuding.

This entry was posted in Interjúk. Bookmark the permalink.

Comments Closed

Comments are closed.