Interjú Budavári Dórával

Budavári Dóra1. Hogy hívnak?
Budavári Dóra

2. Melyik a te munkád a Magyarország szubjektív atlaszában?
Több munkám is van benne, többek között a biciklizéssel foglalkozó oldalpár, a magyarokkal való viselkedést bemutató illem-kisokos oldalpár és egy zászló is.

3. Mi a foglalkozásod, illetve ha tanuló vagy, mit szeretnél foglalkozásodnak tudni a későbbiekben? Miért pont azt?
Írok és kitalálok. Az újságírással kezdtem, aztán jöttek a reklámszövegek és kampányok, mostanában márkaépítési és social media stratégiákat készítek. Szabadidőmben pedig írom ami jön, nyár után például útibeszámoló blogot. Hogy miért ez? Mert hihetetlen vágy él bennem, hogy elmondjam azokat a dolgokat, történeteket, érzéseket, amik engem foglalkoztatnak. És mert a nyelv a kifejezés általam legotthonosabban használt eszköze.

4. Digitális vagy analóg? Ha digitális, akkor milyen programok, ha analóg akkor milyen technikák?
Írás papírfecniken, postiteken, foszlányok el nem mentett word dokumentumokban, blogokon és honlapokon. Mindkettő, de tény, hogy inkább pötyögök mostanában, a hosszú szövegek írásától elfárad már a kezem is. :)

5. Honnan jön az inspiráció? Köthető-e személy(ek)hez, tárgy(ak)hoz?
Belülről, álmokból, beszélgetésekből és nagyon sokszor utazási élményekből. Szeretném, hogy utóbbiból minél több és több legyen.

6. Eddigi kedvenc melód? Miért?
Balkanblondtrip.blog.hu, maga az utazás is élmény volt, amit a feldolgozás öröme és a videók újranézése megkétszerezett. Az pedig, hogy annyian kommenteltek, külön öröm volt. Szerettem a Park! projektet, ami a zöld életmódot népszerűsítette, és a méhnyakrák megelőzésére kidolgozott több éves projektre is büszke vagyok. Most egy magyar találmány, a Stringbike márkáját építjük fel, és ez is nagyon izgalmas a kezdetektől fogva a szövegek megírásától a vizuális világ kialakításáig.

7. Van-e olyan online megjelenésed, amit megszeretnél osztani másokkal is? (website, facebook, twitter, blog, portfólio, prezi)
budavaridora.blog.hu/
twitter.com/koocos

8. Mit olvasol most?
Grecsó Krisztián: Tánciskola

9. Mi a kedvenc édességed?
Az általam készített csodacitromos torta, túró és joghurttorta bármilyen formában és általában minen amiben csoki van!

This entry was posted in Interjúk. Bookmark the permalink.

Comments Closed

Comments are closed.